Rujuk jadual di bawah untuk cara pengambilan Nutrelle Extra.

Kami di Eskayvie sangat prihatin dan ingin memastikan anda kekal sihat, lawas dan langsing.

Terus amalkan Nutrelle Extra demi usus dan badan yang sihat.

FAQ

Boleh, tiada masalah. Jarakkan 30 minit dengan pengambilan suplemen atau ubat-ubatan lain.

Disyorkan untuk membancuh Nutrelle Extra menggunakan air sejuk atau air di suhu bilik bagi memastikan keberkesanan bahan aktif yang optima.

Boleh. Seelok-eloknya pengambilan Nutrelle Extra diambil selepas trimester pertama.

Tiada masalah bagi ibu yang menyusu untuk mengambil Nutrelle Extra.

Boleh, tiada masalah. Ini kerana masalah sembelit sering terjadi kerana ketidakstabilan hormon dan badan dalam proses pemulihan.

Kanak-kanak bawah 5 tahun sebenarnya tidak digalakkan untuk ambil Nutrelle Extra, kerana pada umur-umur begini sangat penting untuk mereka minum banyak air, makan serat (sayur dan buah) serta toilet training (adakan waktu khusus selepas sarapan pagi untuk ke toilet). Elakkan dari bergantung pada ubat hospital. Tiada masalah untuk sekali sekala mengambil Nutrelle Extra. Jika berat kanak-kanak tersebut di bawah 40kg, separuhkan sachet Nutrelle Extra.

Tidak perlu risau kerana semua produk Eskayvie telah mendapat pengiktirafan HALAL daripada JAKIM. Nutrelle Extra telah memperoleh kelulusan Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan (BKKM) daripada KKM untuk mengesahkan keselamatan produk. Setelah dapat kelulusan KKM barulah boleh membuat permohonan baru untuk mendapat pengiktirafan HALAL. Di sini disertakan no rujukan Halal. Pelanggan boleh semak di laman sesawang JAKIM.

No.Rujukan Halal : 1 002-09/2009

Ya. Produk ini diklasifikasikan sebagai makanan dan berada di bawah seliaan Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan Malaysia (BKKM).

Simptom perut kembung adalah disebabkan oleh kesan harmonisasi. Keadaan perut kembung ini disebabkan oleh kekurangan enzim dalam perut untuk menghadamkan serat. Oleh itu, pengambilan Nutrelle Extra perlu disertakan dengan minum air banyak dan pengambilan sayur hijau untuk melegakan proses ini.

Simptom cirit birit selepas pengambilan Nutrelle ini adalah hanya berlaku di peringkat awal sahaja. Oleh itu, pengambilan Nutrelle perlu diteruskan selama 3 hari dan lihat perbezaannya. Kemudian, sesuikan cara pengambilan ikut kesesuaian anda, jika nak selang sehari pun tiada masalah.

Bagi pesakit yang mengambil ubat pencair darah iaitu Warfarin, pengambilan Nutrelle Extra mungkin boleh mempengaruhi kadar kecairan darah bagi sesetengah mereka yang sensitif.

Maka disyorkan untuk memeriksa profil pendarahan selepas beberapa hari pengambilan Nutrelle Extra (antara 3-5 hari). Perubahan dos Warfarin mungkin diperlukan bagi individu yang sensitif dengan pengambilan Nutrelle Extra.

Bagi yang mengambil Warfarin, Dr Syid menyarankan untuk semak semula kadar kecairan darah (bleeding time) di hospital seperti dibawah :
1. Ambil produk selama 3 hari.
2. Semak semula kadar kecairan darah di hospital (doktor akan adjust dos Warfarin mengikut kesesuaian).
3. Ambil produk dan Warfarin secara istiqomah.
4. Jika berhenti produk, semak semula kadar kecairan darah selepas 3 hari berhenti ambil produk.

PENAFIAN: Nutrelle Extra merupakan suplemen bagi menyokong penjagaan gaya hidup sihat individu. Ia mungkin menunjukkan kesan dan tempoh yang berbeza mengikut keserasian individu tersebut.